fbpx
Day 1
2019 okt 01

MEGNYITÓ ÉS KÖSZÖNTŐ BESZÉDEK

Dr. Homolya Róbert elnök, HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület Dr. Palkovics László miniszter, Innovációs és Technológiai Minisztérium Stratégiai Partnerségi Megállapodás ünnepélyes aláírása az Innovációs és Technológiai Minisztériummal Köszöntő, Magyar Vasút 2019 konferencia platina fokozatú támogatója – Horváth Róbert ügyvezető igazgató, Swietelsky Vasúttechnika Kft.
dr. Homolya Róbert
Dr. Palkovics László
9:50 - 9:55

TECHNIKAI SZÜNET

Köszöntő

Köszöntő, Magyar Vasút 2019 konferencia arany fokozatú partner – dr. Kovács Imre, az Igazgatóság elnöke, Rail Cargo Hungaria Zrt.
dr. Kovács Imre

I. SZEKCIÓ – Kormányzati stratégiák

Az előadók a következő évtizedre szóló kormányzati stratégiákat vázolják fel, annak érdekében, hogy a szektor képviselői világosan lássák, hogy milyen kormányzati igényekhez kell igazítani a fejlesztési elképzeléseket, milyen irányvonalak mentén kell kialakítani az ágazati stratégiákat. Ezen belül a többi közt bemutatjuk a magyar felzárkózás versenyképességi reformjait és fordulatait, a Magyarország előtt álló feladatokat, lehetőségeket, hazánk külgazdasági stratégiájának a vasúti ágazatra gyakorolt hatását. Terveink szerint megismerhetjük a gazdaságvédelmi akcióterv, illetve a gazdaságfejlesztési stratégiák részleteit is. Külön prezentáció foglalkozik hazánk külgazdasági stratégiájának a vasúti ágazatra gyakorolt hatásával. Megismerhetjük a Pénzügyminisztérium gazdaságvédelmi akciótervének, illetve a Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságfejlesztési stratégiájának részleteit is.

Versenyképes Vasút 2030

dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
Dr. Mosóczi László

Gazdaságvédelmi akcióterv

Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár, Pénzügyminisztérium
Izer Norbert

Hazánk külgazdasági stratégiájának vasúti ágazatra gyakorolt hatása

Kiss-Parciu Péter regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium
11:30 - 12:20

KÁVÉSZÜNET

II. SZEKCIÓ – Vasútfejlesztési irányok

Megtudhatjuk, hogy mitől lesz Magyarországon 2030-ra versenyképes az ágazat, és azt is, hogy mik a magyar–szerb vasúti közlekedéssel kapcsolatos tervek és feladatok. Bemutatjuk a budapesti vasúti kötöttpályás fejlesztéseket és szó lesz a menetrend-összehangolás és a szakképzés kérdéseiről is.

Budapesti vasúti kötöttpályás fejlesztések

Dr. Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Miniszterelnökség
Dr. Fürjes Balázs

A magyar-szerb vasúti közlekedés fejlesztésével kapcsolatos tervek és feladatok

Lázár János Szeged–Szabadka–Baja vonal kialakításának koordinációjáért felelős kormánybiztos
Lázár János

A vasút elsődleges szerepe a közösségi közlekedésben

Dr. Fónagy János  miniszterhelyettes, nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, Miniszterelnöki Kormányiroda
dr. Fónagy János

Szakképzés 4.0

Pölöskei Gáborné  szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
Pölöskei Gáborné
13:40 - 14:40

Ebédszünet

III. SZEKCIÓ – Vállalati stratégiák

Megismerkedhetünk a vállalati stratégiákkal, megtudhatjuk, hogy hogyan készülnek a pályahálózat-működtetők az előttünk álló évtizedre és betekintést nyerhetünk a személyszállítási stratégiákba. A magánvasutak képviselői bemutatják a vasúti árufuvarozás versenyképességének javítása érdekében végzett munkájukat, eredményeiket és a következő időszak feladatait.

MÁV Stratégia 2030

dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató, MÁV Zrt.
dr. Homolya Róbert

GYSEV Stratégia

Kövesdi Szilárd vezérigazgató, GYSEV Zrt.
Kövesdi Szilárd

Vasúti árufuvarozás versenyképesség javítása –eredmények, feladatok

dr. Kovács Imre az Igazgatóság elnöke, Rail Cargo Hungaria Zrt.
dr. Kovács Imre